RSS

Suyunu Boşa Harcama!!! Harcayacak su bulursan tabi Hahahah! Su Şakası Su !! Hahahahah!!!


Bir başka Susuz yaz filminini figüranlarıyız biz Ankara'dakiler. Sanki bu su problemi başımıza yeni gelmiş gibi şimdi sular kesilmeye, şimdi çözümler aranmaya başlandı seçilmişler tarafından. Tabi Küresel ısınma nedir, dünyayı nasıl etkiliyor, sebepleri nedir, bizim ülkemizi nasıl etkilecek falan gibi sorunlar önemli değildi, önümüzde daha acil çözümler gerektirecek sorunlar vardı; mesela seçimler vardı, herkes iktidar olmak istiyordu, su sorunu halledilirdi, bırakalım halkımız kalan suyla oynasın; Şarıl şarıl halı yıkasın hanımlarımız, şor şor araba yıkansın oto yıkamacılarımız, herkes ne istiyorsa yapsın, suyu harcasın babasının malı gibi. Şimdi de seçilmişlerimiz su şakaları yapıyor halkımıza;Su sıkıntısı var, kesicez, Gidecek yeri olan gitsin; tatile gitsin kocamanlar(yaşlılar), çocuklar, çalışmayanlar, hahhahhahaaa....!!!
Peki bu su kesintileri daha önce kontrollü bir şekilde yapılsaydı da yumurta halkın kıçının ağzına gelmeden uyarılsaydı. Ama nasıl olsun ki, öngörü var mı seçilmişlerde ya da giren halkın kıçına girsin, yumurta mı girsin, susuzluk mu girsin, ne girerse girsin, daha mühim meseleler var yahu!!
Haa bu arada yeni su şakalarına maruz kalıyoruz; eski borular patlıyor, kesilip de birden şiddetli verilen sular nedeniyle; iş yerleri, evler falan su altında kalıp hasar görüyor,tipik karadeniz fıkrası gibi Hahahaha..... Biz de elimizdeki suyu boşa harcamamak için taklalar atıyoruz evlerimizde, işyerlerimizde; alışkanlıklarımızı değiştiriyoruz ama bunu seçilmişler için değil, bütün canlılar için, doğadan çaldığımız ve zarar verdiğimiz için yapıyoruz.
Seçilmişleeerrrrr;size ait olmayan suyu boşa harcamayın!!!!
Aslında bu uyarı kampanyaları; reklamları, filmleri, afişleri yerine zorunlu eğitim seferberliği düzenlenmeli ama sadece seçenlere değil, seçilmişlere de.

1 comments:

neslice tarifler dedi ki...

Su gelir güldür güldür İ.Melih bizi güldür diye diye, adam bi tarafıyla bize güler oldu kankacım.
Bekir Coşkun bugünkü yazısında olaya süper bi açıklama yapmış. Nohuta oy veren halkımız, nohutu ıslatacak suyu bulamıyor :))
Son sözü de ben söylüyorum:
EĞİTİM ŞART!!!!!