RSS

akbil mi elbil mi?

Şimdi durup dururken niye bu akbiller elbil (elektronik bilet) oldu anlamadım. Ne güzel diğeri pratikti, anahtarlığına takıveriyordun, çantada kolay bulunuyordu falan. Üstelik otobüse arka veya orta kapılardan binebilen şanslı yolculardan olduğunda, akbilinin takılı olduğu anahtarlığı elden ele uzatıveriyordun da, yol ödemesi için biiiplendikten sonra bumerang gibi kendi akbilli anahtarlığın eline geri geliveriyordu. Oysa şimdi, geri gelen elbillerden hangisi kimin, karışıveriyor, bi sürü tantana oluyor. Üstelik tasarım da tasarım değil, İstanbul gibi şahane bi silüete sahip ve bi sürü şahane özelliklere sahip şehrin elektronik bilet tasarımı bu kadar mı sıradanlaştırılır bu kadar mı ruhsuzlaştırılır, hiç beğenmedim.

Çapa'da işgüzar bi ekmekçi amca var, daha bu akbillerin değiştirilme teranesi yeni ortaya çıkmışken, hemen camına." işine son güne bırakma, akbillerini elektronik biletlerle değiştir" diye bi yazı asmıştı, iki gün önce de bi adam akbilini elbille değiştirmek istediğinde, haklı bi gururla adama, ellerini iki yana açıp: " bitti artık, yok," dedi, adam sonra:" doldur o zaman şu akbili" dedi, o zaman da : "o da yok kalktı" dedi. Dün yine mecburi istikametim olduğu için bu ekmekçi amcanın önünden geçerken, yine kuyruk vardı, eeee n'oldu, tekrar mı başladı değişime !
Ben ısrarla değiştirmeyeceğim, zaten metrobüslerin içindeki ekranlarda , şöyle bi yazı dönüyor " akbil uygulaması devam ediyor, arızalı akbiller, elektronik biletlerle değiştirilir", sanırım şu an talebi karşılayamadılar ve insanlar galeyena gelmesin diye her yere bu yazıyı yazmışlar, eee dün ekmekçi amca işinizi son güne bırakmayın diyordu ya, n'oldu haci(?)

Ha bi de bu mevzuu ilk çıktığında 6 TL veriyordun, akbilinin üstüne, şimdilerde ise bedava değişim oluyor, bakalım bi ay sonra n'olcak?!!!!!!
foto şurdan

0 comments: