RSS

Empati!!!

"Empati veya eşgüdüm, bir başkasının duyguları, içinde bulunduğu durum ya da davranışlarındaki motivasyonu anlamak ve içselleştirmek demektir....
.......doğuştan gelen empati yeteneğimiz yüksek olmakla birlikte, uygun şartlarda hızla kaybedilen bir yetenektir. Empati yeteneğinin sonradan kazanabilmenin yolu; açık uçlu sorular sormak,........ hızlı yargılara varmaktan kaçınmak .............. ve kendimiz ve karşımızdakilerin davranışları için belli sınırlar oluşturmaktır.
Olumlu amaçlar için kullanıldığında işbirliği, üretkenlik, refah ve mutluluğu artıran bu yetenek, kötü amaçlar için kullanıldığında manipulasyonculuk şeklini alır."
Bu bilgilerden sonra Şöyle bir abuklukla, hayatla biraz ...şşak geçmeyi şu abuk yaşantımda bir görev bilirim; Hayat sudur iç iç kudur, eheheheh ya da vişne ye ye kişne!! ya da empati mi nerenin gazası hemşerim!!!(?) ya da geçme Namık Kemal köprüsünden ürkütürsün vakvakları .... ...mına çam diktim, empati kuramıyosan git topla kozalakları ahahahahah!!!
Yaaa işte böyle Selmuscuuummm; saçmalardan seçmeler iyi oldu ama dimi bir anlam kazandı anlamsızlıklar; tanımlandı ahahahaha.........

0 comments: