RSS

Samimiyet!

Bazılarına kapınızı sonuna kadar açarsınız ki bu benim gibi biri için çok önemlidir. Zira son yıllarda o kapı çoğunlukla kapalıydı güvenlik gereği. Ama bir bakarsınız bu samimiyet ve iyi niyet kapılarınızı açtığınız andan itibaren, bu kapıdan ne samimiyet ne de iyi niyet geçer. Sadece sevgisiz bir takim zatların kişisel egoları, kompleksleri ve mutsuzlukları eşliğinde büyük bir gaz kütlesi geçmeye çalışır. Tabi siz yine de empati kurma yoluyla gördüklerinize, tecrübelediklerinize inanmak istemez ve hep daha anlayışlı olmaya çalışırsınız. Taa ki bu gaz kütlesi şişe şişe sizin o iyi niyet kapılarınızı zorlayıp orda sıkışına kadar. İŞte o zaman içerde kalırsınız, kapıyı da kapatamazsınız, n'apcanızı şarşırmış bir vaziyette daha da sevgi, saygı anlayış gösterirsiniz ki bunların gazı insin ama o sırada bu gaz kütlesi son noktasına varır ve kendi kendine patlar. İşte tam bu sırada kapıyı hemen kapatırsınız ki ben öyle yapıyorum tehlikeden kurtulasınız. Bir daha açmak içinde çoook uzun zamanların geçmesi gerekir. Çünkü artık sevgisizlerin yine hayatınıza sızmasından korkarak çekimser davranılması gerekir.

Benim için samimiyet, bir kişiye ve olaylara karşı hissedilen gerçek duyguların gösterilmesidir. Yani birini sevreseniz seversiniz, onunla bişi paylaşırsanız bu her durumda devam eder, kızdığızda söylersiniz,endişenlediğinde söylersiniz,gücendiğinizde, sevindiğinizde, bi şey hoşunuza gittiğinde söylersiniz.Evinde kalacak kadar samimiyseniz tel numarası her zaman kayıtlıdır. Sadece ihtiyaç olduğunda diil zaman zaman aklınıza gelip ararsınız, hal hatır sorarsınız, kırk yılda bir de olsa beraber bir özel bir şey yapmak için plan yaparsınız. İlişkilerde Küçük hesaplar peşinde koşmazsınız. Evine gittiğinizde küçük ve ucuz da olsa bi hediye sunarsınız o kişiyi düşündüğünüze dair; bir çiçek, bir gofter, bir şişe su bile olabilir.Yani kısaca gerçekten bi şeyler paylaşırsınız. Zira bu tek taraflı olduğunda, biri sadece samimiyetle her şeyini paylaşıp, bölüşürken diğer taraf bu samimiyeti kendi çıkarları için kullanan olur ve zerre anormallik hissetmez ki rahatsız da olsun bu şeyden. İşte en tahammül edilemez olan da bunu farkettiğiniz andır. Samimiyetsizlik ve kullanılmak bir yana üstüne bir de saygısızlık ve laubalilik de eklenir ki allam sen aklımızı koru yakarışlarına da çoktan geçilmiş olunur.

Allahtan gerçekten samimi bi iki arkadaşım kaldı da bu samimiyetsizlik durumuna pek içerlemiyorum Ahahhahah....
Ahh SH özellikle seni kastediyorum. Çok da özledim seni. Ahh keşke daha kısa mesafelerde olsaydık :( Gerçi teknoloji sağolsun, görüşebiliyoruz ama....

Bakın ekşi sözlükte ne güzel entyler girilmiş bu samimiyet için:

"herkesle yaşanamayan, tek taraflı yaşandığında salakmışsın izlenimi yaratan, gülümser duygu..(zelyot, 09.11.2001 15:42)"

"bazı insanlara bol bol verilir, sonra aptal gibi hissedilip pişman olunur...
bazılarına cimri davranılır, zamanı gelir yine pişman olunur...(skybreak, 11.10.2004 19:43)"

"samimiyet aklı başında konuşuyorsa biliniz ki kesinlikle sahtedir. gülüyor ve dans ediyorsa biraz daha az sahtedir. kızıyor ve sinirleniyorsa daha da az sahtedir. ana avrat dümdüz gidiyorsa biliniz ki samimidir. samimi insanlarda en gıcık olduğum şey beni de durmaksızın samimiyete davet etmelidir "*(pele, 22.01.2005 01:16)

"çoğu zaman laubalilik ile karıştırılan durum.(kizil su perisi,"

"iki insan arasında bir bağ kurabilmek için birincil şart.(mariadebonne, 10.05.2005 23:22)"

"her türlü ilişkide aranması gereken ilk olgudur samimiyet.dürütslüğü,güveni ve içtenliği barındırır içinde.samimiyetin tükendiği an mide bulantısının başladığı andır.(papalina, 24.05.2005 02:19)"
Ahan da karikatür de şurdan şey edilmiştir.





0 comments: