RSS

Aptallık!!!!

"stultum facit fortuna, quem vult perdere"
"yazgı, mahvetmek istediği kişiyi aptal yapar"(abraksas, 22.10.2001 17:12)


"zeka özüründen daha kötü bir durum olabilir. aptal kişi normal yaşamın akışında rol alması beklenen, ama buna kapasitesi yetmeyen insandır çünkü. düşünme yavaştır, anlama kıttır, uygulama zordur, ilahi bir güç tarafından sağlam çivilerle küçük beyninine dogmalar çakılmıştır aptal insanın ve bunlar ile sosyal yaşamda çabalar.

ama en kötü özelliği bulaşıcı olmasıdır. aids, hepatit hepsi hikaye, dünyanın en büyük sorunudur aptallık. en zeki insan bile aptalların yanında yaşamaya alışırsa aptallaşır, ve çocuk yapmaktan çekinmez, çocuklarını da aptal gibi yetiştirir. bu öyle bir çoğalma ve bulaşma özelliğidir ki, 100 kişilik bir popülasyona 5 tane aptal koysanız 5 jenerasyon sonra nüfusun %90'ı aptal olur..."(tamath, 15.12.2004 14:25)


"bazen de verilen her soze, edilen her yemine tekrar tekrar inanip, heveslenmektir.(lucretia,"


"üç alameti vardır*
1) sorumsuzluk
2) bir şeyi "neee? nieeee? eeeee? nieeee? ee nocak şimdiii?" diyerek 100 kere anlattırmak
3) ağzından cıkan lafın nereye gittiğini bilmemek.(elmalikek, 19.05.2006 23:35)"

"ortaya çıkan olumsuz sonucun sebebi olduğunun farkına varmamaktır aptallık.. hatta uzun süre başka yerlerde arayıp arayıp bulamamak, başının dikine gidip de kalıpların dışına çıkamamak sonucu karanlıktan başka bir şey görememektir..
ancak kafasını kaldırıp da gerçeği gördüğünde aptalın aptallığı çoktan tescillenmiş olacağından artık bir şey değişmeyecektir.. hatta elinde bir çok ipucu vs. olsa bile..(paradoxical, 03.11.2007
05:42)"
ekşi sözlük

"Eğer hiç aptal görmek istemiyorsanız, gözlüklerinizi kırın. Rebelais"
viki

"Yazan : Verşan Gür


Kızdığım aptallık yapılması değil. Yaşamın doğası gereğidir aptallık yapmak. Tekrar edilen aptallıklardır beni kızdıran. Bir kaç defa da sorun değil; defalarca yinelenmesi sinir bozucu olan....
Aslında aptallık -ki bunun yerine "hata" sözcüğünü kullanırsak da hiç bir şey değişmez- sonucunda ders alınmasını bekleriz yapan kişi tarafından. Benzer şartlarda aynısını yapar oysa. Kişinin akıllı davranışları zaman içinde değişiklik gösterebilir, kimi zaman aynı zekice performansı çeşitli sebeplere bağlı olarak gösteremeyebilir, bunu bilinçli yapmış da olabilir. Ama aptalca davranışlar değişmez. Şaşmaz bir disiplin içerisinde ısrarla aynı tutarlı tavır sergilenir.
Aptallıkları kabaca iki ana kategoriye ayırmayı denemeliyiz şimdi: arızi aptallıklar, kronik aptallıklar..."

link


Bu yorumlar hep aptal şahıslar içindir. Bir de karşı koyamadığımız aptal durumlar vardır ki aslında özünde aynı şeydir çünkü o aptal durumları da aptallar yaratırlar. Yani ihale dönüp dolaşıp yine aptallara kalır. Bir sürü aptalla yaşamak da bu aptallıklara maruz kalmak demektir. En sinir bozucu olan da aptallar gerçekten de aptal olduklarını bilmedikleri için bu aptal durumlara sebep olduklarını da bir türlü kavrayamazlar ve etrafta bunların sorumlusunu ve suçlayacak şahıslar arar dururlar.
Ben de şu an şu küçücük notu yazarken tam dokuz kere aptal kelimesini kullanmışım.Tanrı kırk kere söylemekten korusun beni . Zira bende de aptallık potansiyeli de yok diill Ahahahah... Şimdi diyceksiniz ki bi aptal kendinde aptal olma potansiyeli olduğunun nası farkında olur(?) EE bu aptallığın da çeşitleri, dereceleri vardır herhal dimi Ahahahahaha....!!!!

0 comments: