RSS

Tencere Kapak!!!

Tencere yuvarlanır kapağını bulur. Hİç bir tencere uygunsuz kapakla yapamaz,er ya da geç kapak üstünden düşer, bu iş burda biter. Ya kapak kendine uygun tencere arar ya da tencere yuvarlanır kendine uygun kapağı bulur.

Bu belki zaman alır ama eninde sonunda bu iş olur. Her kim ki bir ilişkiden sürekli şikayet edip sürekli ayrılma naraları atmasına rağmen yıllardır ilişkiyi sürdüyorsa ve şu aşağıda anlatacağım hikayedeki gibi trajik bir konumda diilse, yalandır ayrılma naraları. Aslında kişi kendini görür karşısındakinde ondandır şikayeti, bi yandan da hastalıklı bi şekilde haz alıyordur bu ilişkiden. Ne de olsa aynaya bakıp kendini seyretmek gibidir bu. Dorian Gray olmak gibi bişidir, hedonik bir ilişkidir bu ve hiç bir zaman bitmez ve bu kapak bu tencerenindir mutlaka.

Çoook eski zamanlardan bizim aile büyüklerinin evlendirdiği bi abla vardı. Sonra herkes çoook pişman oldu bu işe sebep olduklarına zira damat pek bi yalancı pek bi öfkeli pek bi kaba ve şiddet yanlısı bir adamdı. Çoğu kez biz çocukların önünde bile bu davarnışlarını sergilemekten çekinmezdi. Sonra yine aile büyükleri ve akrabaları bu ablaya destek oldular ve"gel bitir bu işi, bak biz arkandayız, kurtul bu adamdan, belli ki sana uygun diil"dediler fakat belli ki abla cesaret edememişti ayrılmaya bi de çocukları olmuştu boy boy; cehalet ve korku işte. Kolay mıydı ayrılmak, tencere kapağa uygun diildi fakat kapak her düştüğünde yine yerine oturmaya çalışıyordu; öyle belletilmişti büyükler ve gelenekler tarafından. Sonra yıllar geçti, çocukları büyüdü ama kapak hala uymuyordu ve yılların aşındırmasına ve yamultup yumultmasına rağmen olmuyordu işte, hep düşüyordu. Sonunda abla tüm cesaretini topladı aslında bu cesaretini yıllar sonra kazandığı ekonomik bağımsızlığına borçluydu ve ilerlemiş yaşına aldırmadan boşandı. Adam bunun üstüne hemen yuvarlandı, kendine uygun bi başka kapak buldu hem de hiç sorunsuz. Abla da o kadar yıpranmış o kadar deforme olmuştu ki artık kendine uygun bi tencereyi bile kapatamazdı. Abla keşke zamanında bıraksaydı bu işin peşini de kendine de bir şans tanısaydı.

Şimdi durup dururken nerden mi geldi bu tencere kapak olayları aklıma. Dün bu abla aradı beni. Arada bir ben de arardım onu ama bu sefer arayı uzatmışım ki o aradı. Ondan geldi aklıma. Bitirmiş Çocuklar Okullarını onu haber vermek için aramış. Biri mühendis biri de spor eğitmeni olmuş Kız da yazılar falan yazıyormuş bi yandan da AÖF ye devam ediyormuş. Her şey yolundaymış. Sevindim ben de iyi haberlerini aldığıma. Ondan aklıma geldi de bi şeyler yazayım dedim bu hastalıklı ilişkilerle ilgili.

Bu arada şurdan da bi sürü tipitip sakızından çıkan karikatürleri buldum. İlgilenenlere şey ederim

0 comments: