RSS

En Kral Ucuz Şarap Eşliğinde Sevgiliyle Pişirilen Yemek!!!

Bir Cumartesi akşamı ve ÖB'nin bademcikler fena, dışarısı da buz ve biz o başbaşa olduğumuz ender ve çoook değerli zamanlardan birini yaşıyoruz.
Evde yiyecek bişi de yok, serserilik yapcak paramız da yok, halimiz de . Biz de altmış yaş üstü hissetmeye başladık, ee öyle yaşıyoruz bi nevi tabii.... Neyse birden silkindik ve şu anki yaşımızda hissettik ve kendimiz için bişi yapalım dedik, aklımıza balık yapmak geldi. ÖB balık uzmanı arkadaşı Hakan'ı aradı. O da heyecanla bu mevsimde ne yeneciğini ve nasıl yapılacağını anlattı ve sonunda da bize Çipurayı önerdi.
Hemen bizim köşedeki balıkçıdan kilosu 10 ytl olan ve bir kiloya dört adet giren çipuramızı alıp temizletip, çizdirdik bi güzel. Marketten de ucuz şarabın kralı olan dikmen 1 lt'liği de kapıp eve geldik, Hemen balıkları fırına verdik. Bi yandan şarabı yudumluyor bir yandan da soframızı donatacağımız ekmeklerimiz ve salatamızı hazırlıyorken, şakalar komiklikler gırla gidiyordu. Walla ilk defa çipura yapmaya kalkışmıştım(tık) zira bu işleri hep babam yapardı şimdilerde de annem ya da kardeşim.
Sonra her şey tastamam olduktan sonra balıkları çıkarttık fırından. Heyecanla servis yaptık. Vee gerçekten de muhteşem olmuşlardı hem de 200 dercelik fırında 30 dakka gibi kısa bi surede. Bi yandan şarabımız bi yandan salatamız ve nefis balığımız, çok eğlenceli bi akşam geçirdik. Hatta bu mutlu anımıza açtığımız müzik kanalında en sevdiğimiz müzikler eşlik etti şans eseri.
Yine çok güzel bir gün geçirdik. Yine çok eğlendik ve üstüne de çok güzel bi yemek yedik.
Şarabın ve açlığın etkisiyle pişirdiğimiz ilk çipurayı ve o komik ama bi o kadar da leziz soframızı fotoğraflayamadık . Ama şurdan bu paluk fotosunu şey ettim, şey olsun diye! Ahahahah

0 comments: